Pedagogika zanurzona w Objawieniu - Borkowski, Tadeusz (Horyzonty Wychowania, 2017)
Zarówno w niektórych referatach wygłoszonych podczas sympozjum: Pedagogika ignacjańska wobec wyzwań współczesnego humanizmu jak i szczególnie podczas dyskusji poruszono kilka ważnych tematów do których i ja chciałbym się ustosunkować, oczywiście nie roszcząc sobie prawa do ich rozstrzygnięcia.