Edukacyjne niepokoje tożsamości - Lackowski, Jerzy (Horyzonty Wychowania, 2017)
Kim jestem?” to jedno z fundamentalnych pytań, na jakie nieustannie próbujemy znaleźć odpowiedź. Lektura osnutego wokół niego czwartego numeru „Horyzontów Wychowania” skłania do wielu refleksji. Mój tekst to garść nauczycielskich uwag, wywołanych w znacznej mierze artykułem Zygmunta Baumana „Dobrodziejstwa i pułapki tożsamości”.