Anselm Grün OSB, Przebacz samemu sobie pojednanie – przebaczenie. - Adamczyk, Barbara (Horyzonty Wychowania, 2017)
Niewielkiego formatu książka A. Grün’a podejmuje problem przebaczenia i pojednania, temat wprawdzie od dawna już na różne sposoby przedstawiany przez wybitnych teologów, a jednak na tyle ważny, że wart uczynienia z tych dwóch słów tytułu książki. Grün natomiast umieszcza je w podtytule, a całą swoją uwagę kieruje na źródło tej problematyki, na serce człowieka i książkę opatruje tytułem: Przebacz samemu sobie.