Bb Antoni Długosz, Dobry Bóg mówi do nas. Pismo Święte dla dzieci - Charytański, Jan (Horyzonty Wychowania, 2017)
W ostatnim dziesięcioleciu literatura katechetyczna w Polsce ubogaciła się o szereg publikacji biblijnych przeznaczonych dla małych dzieci. Przypuszczam, że któryś z wydziałów teologicznych zajmie się tym zjawiskiem od strony naukowej. Ja chciałbym zwrócić uwagę tylko na jedną pozycję, która moim zdaniem zasługuje na większą uwagę wychowawców i rodziców. Mam na myśli „Dobry Bóg mówi do nas” – Pismo święte dla dzieci autorstwa Księdza Biskupa prof. dr hab. Antoniego Długosza. Pozycja ukazała się w Wydawnictwie Święty Paweł w Częstochowie.