Pedagogika zanurzona w Objawieniu - Borkowski, Tadeusz (Horyzonty Wychowania, 2017)
Zarówno w niektórych referatach wygłoszonych podczassympozjum: Pedagogika ignacjańska wobec wyzwań współczesnegohumanizmu jak i szczególnie podczas dyskusji poruszonokilka ważnych tematów do których i ja chciałbym sięustosunkować, oczywiście nie roszcząc sobie prawa do ichrozstrzygnięcia.