Gdy trudno zgodzić się z Bogiem. Jeremiasz i Jonasz – prorocy sprzeciwu - Jasnos, Renata (Horyzonty Wychowania, 2017)
Wolność jest zawsze wyzwaniem, które otwierając przedczło wiekiem nowe horyzonty, równocześnie odsłania jego wielkośćlub małość. Człowiek wielkiego serca i otwartego umysłujest świadomy paradoksów wolności i konieczności podejmowanianieustannych wyborów, niosących ze sobą brzemię odpowiedzialności.Biblijne księgi zawierają również świadectwazmagania się człowieka z własną wolnością i z Bogiem.