Edukacyjne niepokoje tożsamości - Lackowski, Jerzy (Horyzonty Wychowania, 2017)
Kim jestem?” to jedno z fundamentalnych pytań, na jakienieustannie próbujemy znaleźć odpowiedź. Lektura osnutegowokół niego czwartego numeru „Horyzontów Wychowania” skłaniado wielu refleksji. Mój tekst to garść nauczycielskich uwag,wywołanych w znacznej mierze artykułem Zygmunta Baumana„Dobrodziejstwa i pułapki tożsamości”.