Anselm Grün OSB, Przebacz samemu sobie pojednanie – przebaczenie. - Adamczyk, Barbara (Horyzonty Wychowania, 2017)
Niewielkiego formatu książka A. Grün’a podejmuje problemprzebaczenia i pojednania, temat wprawdzie od dawna już naróżne sposoby przedstawiany przez wybitnych teologów, a jednakna tyle ważny, że wart uczynienia z tych dwóch słów tytułuksiążki. Grün natomiast umieszcza je w podtytule, a całą swojąuwagę kieruje na źródło tej problematyki, na serce człowiekai książkę opatruje tytułem: Przebacz samemu sobie.