Bb Antoni Długosz, Dobry Bóg mówi do nas. Pismo Święte dla dzieci - Charytański, Jan (Horyzonty Wychowania, 2017)
W ostatnim dziesięcioleciu literatura katechetyczna w Polsceubogaciła się o szereg publikacji biblijnych przeznaczonych dlamałych dzieci. Przypuszczam, że któryś z wydziałów teologicznychzajmie się tym zjawiskiem od strony naukowej. Ja chciałbymzwrócić uwagę tylko na jedną pozycję, która moim zdaniemzasługuje na większą uwagę wychowawców i rodziców. Mam namyśli „Dobry Bóg mówi do nas” – Pismo święte dla dzieci autorstwaKsiędza Biskupa prof. dr hab. Antoniego Długosza. Pozycjaukazała się w Wydawnictwie Święty Paweł w Częstochowie.