Rzeczywistość Ducha w świecie wirtualnym - Gurba, Krzysztof (Horyzonty Wychowania, 2015)
Od kilkunastu lat, a w niektórych krajach i niektórych środowiskach nawet od lat trzydziestu, coraz więcej ludzi przebywa w świecie wirtualnym. O ile w 1995 – pierwszym roku istnienia World Wide Web używało wielkiej sieci około 16 milionów ludzi, to już w 2001 ponad czterysta milionów, obecnie ponad miliard, a w 2010 roku może to być ponad dwa miliardy...